Новини
Надзвичайні події

Правоохоронці затримали чотирьох хмельничан, у яких вилучили близько одного кілограма наркотиків

У Хмельницькій області правоохоронці затримали групу осіб, які займалися збутом амфетаміну та інших наркотичних речовин. Про це на сьогоднішньому брифінгу повідомили начальник ГУНП у Хмельницькій області Віконський Василь Васильович і начальник УСБУ у Хмельницькій області Харченко Сергій Олександрович.

Група складалася з чотирьох хмельничан, які протягом 2017-2018 років займалася збутом амфетаміну та інших наркотичних засобів на території Хмельницької області, активно використовуючи можливості інтернету.

Затримали групу 9 лютого, а їхнього організатора – двома днями раніше на пункті пропуску «Краковець» при спробі перетнути кордон і виїхати до Західної Європи. При собі він мав психотропну речовину.

У членів групи було проведено низку санкціонованих обшуків, під час яких вилучено близько 1 кг наркотичних засобів, зокрема, амфетаміну, канабісу, LSD, тощо.

Були там і пристрої для куріння, електронні ваги для зважування наркотиків, грошові кошти, отримані від збуту отрути. У одного з членів угрупування виявили набої до автоматичної зброї калібру 5,45 та 7,62 мм.

Щоб вивести на чисту воду наркоторговців, правоохоронці близько року стежили за членами групи. Вони задокументували більше 10 фактів збуту хмельничанами наркотиків. Поводилися оперативні закупки наркотичних речовин, відслідковувалися зв’язки підозрюваних осіб. Слідство ще продовжується, тому усіх подробиць слідства учасники брифінгу поки що не розголошують.

«Як довго ще буде тривати слідство – сказати важко. Але уже зараз правоохоронці мають достатньо доказів протиправних дій угрупування. Для з’ясування масштабів «діяльності» групи інформація передана до управлінь поліції інших областей»,  – зазначив  очільник поліції Хмельниччини Василь Віконський.

Затриманим доведеться відповідати перед Законом за ст.305 (Контрабанда наркотичних засобів), ст.306 (Використання коштів, здобутих від незаконного обігу наркотичних засобів), ст.307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання з метою збуту, а також незаконний збут наркотичних засобів, психотропних речовин та їх аналогів) КК України. Чоловікам може загрожувати до 12 років позбавлення волі.

Автор: Алла Самойленко