Новини
Події

Славутський міський голова просить Кличка допомогти «вибити» у Гройсмана гроші на дороги

Міський голова Славути  Василь Сидор, як голова Хмельницького регіонального відділення Асоціації міст України (АМУ),  звернувся з листом до голови АМУ  Віталія Кличка з проханням ініціювати звернення до Прем’єр-міністра України,  щодо перерозподілу частини цільової дорожньої субвенції на користь міст обласного підпорядкування та міст обласних центрів.

У  відкритому листі, розміщеному на сайті Славутської міської ради, зазначається, що  із понад  11 530,9 млн.грн., закладених на ці цілі в держбюджеті на 2018-тий рік, міста обласного значення Хмельниччини не отримали жодної копійки. При цьому загалом  на фінансове забезпечення будівництва, реконструкцію, ремонт і утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах   області передбачено виділити 456,5млн.грн. цільвої субвенції.

Але обласні депутати на своїй бюджетній сесії всі  ці гроші розділили  так, що цільові кошти  на 2018 рік дісталися лише районам, ОТГ та осіли в обласній казні.  То ж Хмельницький, Нетішин, Славута, Кам’янець-Подільський, Старокостянтинів і Шепетівка змушені  із власних надходжень забезпечити видатки на будівництво, реконструкцію та капітальний ремонт доріг.  Зробити це не всім під силу, ще й через те, що, окрім  додаткових витрат на ремонт доріг, містам обласного значення необхідно шукати гроші на здійснення переданих з державного бюджету видатків з утримання закладів освіти і охорони здоров’я.

В листі до столичного мера пан Сидор  «з метою не допустити замовчування вищевказаного факту» просить Кличка  «провести моніторинг ситуації з розподілом коштів означеної субвенції в цілому по Україні та при необхідності ініціювати відповідні звернення до Прем’єр-Міністра України В. Б. Гройсмана,  голів обласних державних адміністрацій та голів обласних рад щодо перерозподілу частини цільової дорожньої субвенції на користь міст обласного підпорядкування та міст обласних центрів».

Для довідки: у Славуті протяжність доріг та вулиць районного цетру складає 214 км, з них понад  37 – асфальтобетонні. капітального ремонту потребують 10 кілометрів шляхів. До того ж у Славуті, з огляду на розвиток інфраструктури, та появу нових  районів із багатоповерховою житловою забудовою є необхідність у будівництві 120-ти км доріг. 

 

Автор: Катерина Прокопець