Новини
Культура

Юні жительки Дунаєвець підкорили столичну сцену

2 лютого вихованці хореографічного колективу «Вікторія» КЗ Дунаєвецької міської ради Будинку творчості школяра у складі Нановської Дарини, Надвірняк Діани, Собистинської Яни, Клімової Діани, Гончарук Катерини, Мрих Анни, Гаврілової Тетяни та Ткачук Катерини вирушили до столиці України на V Міжнародний фестиваль-конкурс мистецтв «Підкори сцену».

З року в рік цей фестиваль збирає разом найталановитіших учасників з різних куточків України та інших країн світу. Цілями та завданнями фестивалю-конкурсу є збереження й пропагування національних культур, розвиток творчих контактів між групами і їх керівниками, зміцнення міжнародних зв’язків між колективами та виконавцями країн-учасниць, зростання виконавської майстерності колективів та окремих виконавців.

Організаторами та засновниками фестивалю є Дитяча громадська організація «Spivograj» (м. Кривий Ріг, Україна); Київська міська організація матерів і сестер, української молоді; Міжнародний Продюсерський центр «Зірка медіа продакшн» (Грузія).

Цього року фестиваль приймав конкурсантів з України, Білорусії, Молдови, Болгарії та Казахстану, загалом більше 1000 учасників. За словами організаторів фестиваль-конкурс «Підкори сцену» за своєю масовістю може потрапити до Книги рекордів Гіннеса України.

І ось, 3 лютого, після виснажливих, але надзвичайно захоплюючих змагань між учасниками хореографічного жанру, в номінації «Народна хореографія»  хореографічному колективу «ВІКТОРІЯ» все ж вдалося «підкорити сцену», виборовши 2 місце у своїй віковій категорії.

У підсумку колектив нагороджений Дипломом II ступеня та кубком фестивалю. Хочеться згадати і про високоповажних членів журі фестивалю, які не тільки оцінювала виступи дітей, але й підтримували кожного добрим словом та професійними порадами.

Джерело

 

Автор: Катерина Прокопець