Новини
Події

На Хмельниччину завітала Марина Порошенко

Минулого року наша область одна з перших долучились до проекту «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації». На час приєднання Хмельниччини до проекту Благодійного Фонду Порошенка шкіл з інклюзивною формою навчання в області було 58.

Зараз у регіоні функціонує 85 інклюзивних шкіл, у яких навчається 386 учнів з особливими освітніми потребами, та 25 садочків, де інклюзивну освіту отримують 75 дошкільнят.  Загальна кількість дітей з особливими освітніми потребами в Хмельницькій області становить 28 735.

Але інклюзивною освітою охоплено лише 1,5% «особливих» дітей. Тому цього року область продовжує роботу у цьому напрямку. Так, 13 лютого дружина Президента України провела зустріч із представниками місцевого самоврядування та ініціювала старт створення 26-ти  Інклюзивно-ресурсних центрів у регіоні на рівні територіальних громад. Мережа ІРЦ  на Хмельниччині має запрацювати вже з 1 вересня 2018 року.

«Сьогодні саме від голів райдержадміністрацій та об’єднаних територіальних громад залежить, наскільки ефективно і своєчасно ми зможемо створити дієву мережу ІРЦ. А для цього Благодійний Фонд Порошенко розробив і передає типові проекти Інклюзивно-ресурсних центрів, які допоможуть у стислі терміни відкрити такі заклади», – підкреслила дружина Президента.

Для цього у рамках візиту відбулося підписання Меморандуму про співпрацю між головою Хмельницької облдержадміністрації Олександром Корнійчуком та представниками місцевої влади, де планується створення таких центрів.

«Переконаний, що підписання сьогодні Меморандуму про співпрацю стане наступним вагомим кроком підтримки інклюзивної освіти на Хмельниччині. Минулого року ми тільки долучились до проекту, а вже маємо спільні результати: підготовили 341 фахівця для роботи з дітьми з особливими освітніми потребами, створили 8 сучасних шкільних бібліотек – медіатек, плануємо створити ще 10, закуповуємо корекційне обладнання. Особливу увагу приділяємо розширенню мережі інклюзивних груп у закладах освіти,» – зазначив Олександр Олександрович.

Під час робочого візиту Марина Порошенко також відвідала медіатеку в Кам’янець-Подільському НВК №3, яка була створена в рамках проекту Благодійного Фонду Порошенка «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації». У цьому закладі зараз навчається 19 учнів із особливими освітніми потребами.

 

Автор: Катерина Прокопець