Новини
Події

В Хмельницькому неправомірно передали у приватну власність 6 га землі водного фонду

Органами прокуратури області приділяється особлива увага законності використання земель державної та комунальної власності.
В межах реалізації представницьких повноважень місцевою прокуратурою встановлено порушення вимог законодавства при розпорядженні та використанні земельних ділянок водного фонду, розташованих на території Хмельницького району.
Встановлено, що у 2008 році на підставі розпоряджень райдержадміністрації та рішень Головного управління Держкомзему у Хмельницькій області чотирьом громадянам надано дозвіл на розробку та затвердження проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок загальною площею 6 га, після чого їх передано у приватну власність для ведення особистого селянського господарства.
Під час прийняття посадовцями вказаних рішень, ними складено завідомо неправдиві документи про перебування цих земельних ділянок у складі земель сільськогосподарського призначення.
Насправді ж вони частково знаходяться в межах прибережної захисної смуги притоки р. Смотрич, відносяться до земель водного фонду та їх безоплатна приватизація громадянами законодавством не передбачена.
Таким чином, внаслідок таких протиправних дій у приватну власність громадян неправомірно передано 6 га землі водного фонду.
Як повідомив заступник керівника місцевої прокуратури Віталій Довгань, за вказаними фактами Хмельницькою місцевою прокуратурою розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 364 (зловживання службовим становищем), ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.
Проведення досудового розслідування доручено слідчому відділенню районного відділення Хмельницького відділу поліції Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області.
На даний час вживаються заходи та проводяться слідчі дії, спрямовані на збір та фіксацію доказів.

Автор: Катерина Прокопець