Новини
Події

Ремонтно-транспортному підприємству на Хмельниччині не дали працювати без дозволів

Хмельницький окружний адміністративний суд задовольнив позов Управління Держпраці у Хмельницькій області у повному обсязі стосовно заборони ремонтно-транспортному підприємству виконувати газорізальні роботи та роботи в діючих електроустановках, експлуатувати крани (мостові, опорні), закриту трансформаторну підстанцію.

Зупинять експлуатацію машин, механізмів, устаткування та виконання робіт підвищеної небезпеки до усунення виявлених порушень.

У судовому засіданні встановлено, що посадовими особами Управління Держпраці під час планової перевірки було встановлено, що суб’єктом господарювання не отримано дозвіл на експлуатацію машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки. Не проведено їм експертне обстеження та позачерговий технічний огляд. Не проведено періодичні вимірювання опору ізоляції вантажопідіймальним кранам. Підприємство не забезпечено достатньою кількістю електротехнічними працівниками. Електроустановки не доукомплектовані в достатній кількості випробуваними засобами захисту відповідно до норм комплектування, як основними, так і додатковими.

Також підприємством не одержано дозвіл на виконання робіт підвищеної небезпеки (зберігання балонів із киснем та пропан-бутаном, зварювальні, газополум’яні роботи) та експлуатацію машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки (посудини, що працюють під тиском понад 0,05 МПа) тощо.
Відповідачем не було надано суду доказів щодо усунення порушень, зафіксованих в акті перевірки. Суд дійшов висновку, що залишається ризик заподіяння шкоди життю чи здоров’ю людей, тому адміністративний позов підлягає задоволенню.

Автор: Алла Самойленко