Новини
Культура

Шість художників родом з Хмельницького експонують свої роботи у “Галереї на Проскурівській”

У «Галереї на Проскурівській» відбулося відкриття виставки «ЛОКАЛІТЕТИ» Дієві особи – художники різного віку та місця проживання, народжені в Хмельницькому, які люб’язно надали свої роботи до експонування. Виставка – добірка документів, начерків, реконструктів та інших мистецьких жестів, в яких художники окреслили свій суб’єктивний погляд в просторі міста і часу.

Хмельницький – місце дислокації, вимушеної/невимушеної, тут як  і  у будь-якому подібному українському місті відбуваються історії, комунікації, події, осмислюються  ландшафти.  Естетика місця свідомо/несвідомо впливає на учасників локалізованого життя тут.

На виставці представлені роботи шести художників:

Анни Азаренко (Перт) «Одягни хмельницьку тусівку» створеної в 2015-2017, що базується на пам’яті про певний період, пережитий в Хмельницькому в 2009-2012 роках, Гліба Франка (Хмельницький) «Ейфорія», написаної на початку своєї творчості, Наталії Сойко (Хмельницький) «Свіжина» та артбук, створений під час організованих зустрічей «Urban sketching in Khmelnitsky», Андрія Антоновського (Барселона) «Український гайвей», що базується на враженнях від подорожей та естетиці колажу, Альони Оласюк (Пекін) «Тілесні декорації» –  фото документація пірсинг перформансів, що за словами художниці дуже сильно відобразився на подальших практиках художниці. Наймолодшим учасником виставки є Ілля Школяр (Хмельницький), який став дебютантом в просторі мистецьких виставок і презентував свої маленькі замальовки, що склали композицію «Оформлені. Помічені.».

Комплект робіт, представлених на виставці «Локалітети», є частиною досліду місцевих ініціатив, що надалі буде продовжувати  ряд  практик і документацій для більш детального розкриття теми локальної культури міста.

Джерело

Автор: Алла Самойленко