Новини
Події

У Хмельницькому відбувся благодійний вечір пам’яті про загиблих співробітників СБУ

У Хмельницькій обласній філармонії відбувся благодійний вечір у пам’ять про загиблих співробітників СБУ, який у рамках всеукраїнського туру презентували курсанти Національної Академії спецслужби.

Курсанти та викладачі, які є авторами та акторами, показали виставу-реквієм «Війна без строку…», від першої особи розповіли трагічну історію кожного Героя української спецслужби. Дійство не залишило байдужим нікого: зворушені глядачі зі сльозами на очах аплодували акторам.

Начальник Управління СБ України у Хмельницькій області Сергій Харченко подякував курсантам та співробітникам Академії за цей патріотичний захід. «Ми завжди пам’ятатимемо про загиблих колег, це наш священний обов’язок», – зазначив він.

Під час благодійного вечора також було представлено виставку портретів загиблих правоохоронців «Невидима варта». Автор картин співробітниця Академії Леся Шиденко наголосила: «Я прагнула показати хлопців такими, як вони запам’ятались рідним, друзям, колегам. Тому створенню кожного портрета завжди передувало спілкування із їх сім’ями, напевно саме це було найважчим у моїй роботі».

Благодійні внески, зібрані під час вечора, ректор Академії СБУ Сергій Кудінов разом із очільником УСБУ Сергієм Харченком передали Хмельницькому військовому шпиталю, де лікуються та проходять реабілітацію бійці АТО.

 

Прес-група УСБУ у Хмельницькій області

Автор: Алла Самойленко