Новини
Надзвичайні події

Увага: у Хмельницькому злодії орудують у транспорті, квартирах і на вулицях

За вихідні дні до відділку поліції звернулось 10 громадян, які стали жертвами злочинців.

Так, 14 лютого в період часу з 02.00 год. по 03.00 год. по вул. Проскурівська невстановлена особ,а перебуваючи в місцевому барі, шляхом вільного зі столика викрала мобільний телефон марки NОМІ і5050, що належить 23-річній місцевій жительці.

У період  з 19.00 години 14 лютого по 10.00 годину 15 лютого по вулиці Львівське шосе в квартирі невстановлена особа таємно шляхом вільного доступу із незачиненої сумки здійснила крадіжку грошових коштів в сумі 650 гривень, які належать 30-річному місцевому жителю. З місця події слідів не вилучено.

15 лютого в період з 02.30 год. по 05.30 год. по вул. Проскурівська невстановлена особа  з кишені куртки викрала мобільний телефон марки Samsung J3, що належить 22-річному місцевому жителю.

Три крадіжки сталося 16 лютого. Так,  о 08.30 год. по вул. Шевченка невстановлена особа, перебуваючи у приміщені ендокринологічного відділення з куртки викрала гроші в сумі 1500 грн., що належать 47-річному місцевому жителю.

А з 10.45 год. по 10.50 год. по вул. Шевченка невстановлена особа під час проїзду в тролейбусі №7 від зупинки “Заготзерно” до зупинки “Залізничний вокзал”  сумки викрала мобільний телефон марки Nокіа, що належить 69-річній місцевій жительці.

16 лютого увечері, близько 18.20 години, по вулиці Кам‘янецькій під час проїзду в маршрутному таксі №40 від зупинки громадського транспорту “Філармонія” до зупинки АС №5 невстановлена особа таємно шляхом вільного достуту з незачиненої сумки здійснила крадіжку гаманця чорного кольору, в якому знаходилися грошові кошти (сума встановлюється),посвідчення водія,і банківська картка Приват-Банку, що належить 25-річній жительці смт. Ярмолинці.

17 лютого в період часу з 00.00 години по 02.00 годину по вулиці Кам’янецькій  невстановлена особа  таємно шляхом вільного доступу із кишені куртки викрала мобільний телефон Samsung Galaxy j3, який належить 24-річному місцевому жителю.

Того ж дня о 14 00 год. по вул. Прибузькій, у квартирі при невідомих обставинах  зник гаманець, у якому знаходилися кошти в сумі 1200 гривень, що належить неповнолітній дочці 33-річного місцевого жителя.

18  лютого близько 20. 40 год. до поліції звернувся 63-річному місцевий житель з заявою про те, що по вул. Кам’янецькій  декілька днів тому невідома особа таємно викрала з кишені куртки кошти в сумі 1600 гривень.

У період часу з 01.30 год. до 04.00 год. 18 лютого по вул. Свободи в приміщенні “СВ” невідома особа шляхом вільного доступу викрала мобільний телефон (марка та ІD  невідомі), що  належить  26-річному місцевому жителю.

Натовп, тиснява, черги – улюблені місця промислу кишенькарів. Серед десятків людей, заклопотаних своїми проблемами, злодії нишпорять по ваших кишенях і сумочках, при цьому залишаються вами непоміченими.

Правоохоронці закликають: будьте уважними і пильнуйте свої речі, особливо здійснюючи покупки на ринку, стоячи в черзі у супермаркеті чи заходячи у громадський транспорт.

Щоб зменшити ризик стати жертвою злодіяння, стоячи у черзі, дотримуйтесь дистанції, не ставайте надто близько до сусіда. Тримайте мінімальні суми грошей у гаманці. Не носіть із собою без потреби відразу всі кредитки і велику суму грошей, щоб не втратити. Не тримайте цінні речі в задній кишені, ви можете не почути крадіжку. Викрасти що-небудь з рюкзака легше, ніж з будь якої іншої сумки, тому не тримайте в рюкзаку гаманці й телефони, особливо в кишеньці на зовнішній стороні. Тримайте сумки перед собою. Не будьте байдужими, якщо помітили, що в чиюсь сумочку чи кишеню лізе чужа рука, приверніть до цього увагу оточуючих.

Якщо ж ви все-таки стали жертвою кишенькаря, негайно телефонуйте у поліцію.

Автор: Алла Самойленко