Новини
Надзвичайні події

Патрульні зловили п’яного водія, який імовірно збив пішохода та втік

Учора, близько 19-ї години, екіпажу патрульної поліції надійшло повідомлення про те, що на автодорозі М12 “Стрий-Знам’янка” неподалік міста Хмельницького автомобіль Infiniti здійснив наїзд на пішохода, жінку 67-річного віку, яка рухалась по узбіччю дороги та зник з місця події.

Патрульні отримавши орієнтування одразу направились на пошуки імовірного порушника. Невдовзі, на вулиці Львівське шосе, патрульні зупинили автомобіль Infiniti, що підпадав під орієнтування.

Під час візуального огляду на автомобілі патрульні помітили сліди механічних пошкоджень з правого боку, а саме вм’ятину, подряпини та пошкодження дзеркала. Кермувальником автомобіля виявився 32-річний місцевий житель, у якого під час спілкування патрульні одразу помітили явні ознаки алкогольного сп’яніння.В автомобілі окрім водія перебувала малолітня дитина, яку поліціянти передали матері.

Патрульні на місце події одразу викликали слідчо-оперативну групу, а чоловіка доставили в ХОНД для проходження огляду з метою виявлення стану алкогольного сп’яніння. Результат огляду був позитивний та у 10 разів перевищив допустиму норму.

Як виявилось пізніше, чоловік уже раніше притягався до адміністративної відповідальності за статтею 130 КупАП за керування автомобілем напідпитку. Водія формально визнали винним, але дану справу було закрито постановою суду по строкам 22 вересня 2017 року та водій не поніс стягнення у вигляді штрафу та позбавлення права керування. (http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/69417529)
Цього разу водій знову сів за кермо…


Патрульні вкотре звертаються до усіх водіїв, у жодному разі не сідайте за керо напідпитку, адже нетверезий кермувальник – потенційний убивця.

 

Автор: Катерина Прокопець