Новини
Кримінал

Хмельницькими поліціянтами викрито шахрая, який обікрав свого одногрупника

2 лютого близько 09.20 години по вулиці Кам’янецька – Гагаріна, 19-річний житель с. Коричинці, Деражнянського району, під приводом зняття коштів з банківської картки, на спільний винайм житла, зловживаючи довірою, шахрайським шляхом заволодів даною карткою, яка належить 19-річному жителю смт. Чорний Острів Хмельницького району, та з якої в подальшому зняв без відома власника картки грошові кошти в сумі 23700 гривень.

В ході розслідування з’ясувалось що обоє хлопців є студентами одного ПТУ міста. До відділку поліції звернулась вчителька навчального закладу, яка повідомила, що в одного із студентів зникла кредитна карточка і що йому періодично приходять повідомлення про заборгованість.

При проведенні слідчих дій з’ясувалось, що так би мовити «друг» студента, викрав карточку, підв’язав її до свого телефону і періодично знімав кошти ні в чому собі не відмовляючи.

По даному факту внесенні відомості до ЄРДР за ч. 1 ст. 190 ККУ «Шахрайство» – 1. Заволодіння чужим майном або придбання права на майно шляхом обману чи зловживання довірою (шахрайство) – карається штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Автор: Катерина Прокопець