Новини
Події

Дунаєвецькі підприємці зібрались на Раді підприємців

21 лютого, 100 представників бізнесу Дунаєвецької об’єднаної громади стали учасниками розширеного засідання Ради підприємців, котре відбулося в стінах міського культурно-мистецького, просвітницького центру. 

Нагадаємо, що Рада підприємців почала працювати від весни 2017 року, а рішення про її створення прийняли на дев’ятнадцятій сесії міськради VII скликання від 28 лютого 2017 року. Рада підприємців Дунаєвецької міськради є консультативно-дорадчим органом, який створили з метою здійснення координаційних заходів, пов’язаних із проведенням консультацій з підприємцями з питань формування та реалізації державної політики у сфері підприємницької діяльності та вирішенні проблемних питань громади.

Як зауважив на початку засідання голова Ради підприємців, Владислав Городецький, основним завданням органу є формування дієвого механізму взаємодії органів місцевого самоврядування і суб’єктів господарювання на засадах партнерства, відкритості та прозорості, узгодження спільних зусиль по створенню сприятливих умов для розвитку бізнесу на теренах об’єднаної громади.

– Нас немало, 2000 підприємців, які здійснюють найрізноманітнішу діяльність на території громади й частка нашого внеску до бюджету таки чимала – близько п’яти мільйонів на рік, – розпочав свою доповідь Владислав Володимирович. – Наші гроші працюють в школах, дитсадках, завдяки їм покращується благоустрій рідної громади. Зрозумійте, своєю працею ми приносимо не тільки користь собі, але й іншим – працівникам та їхнім родинам, громаді. На жаль непростий час диктує нам свої умови, підштовхує до об’єднання та згуртованості, взаємопідтримки. Чого тільки варте малозрозуміле законодавство щодо підприємництва, бухгалтерського обліку, іншої звітності, які часто змінюються, доповнюються, вимагають в підприємця особливої уваги, на котру потрібно додатково чимало часу.

Як наголосив голова Ради, в силу таких обставин перед підприємцем постійно виникає необхідність в консультаціях, залучення фахівців і це нормально, адже людина не може розбиратися в усьому. Як результат – представнику бізнесових кіл потрібно навчатися та розширювати свій кругозір.

– Вести бізнес грамотно, виважено в сучасних умовах непросто, розуміючи усі ці проблеми Дунаєвецька міська рада ініціювала створення Ради підприємців. Тридцять із вас виявили бажання провести діалог із міською радою і склали основу Ради підприємців при міськраді, де кожен фактично представляє свій напрямок підприємницької діяльності, – резюмував Владислав Городецький.

– Підприємців краю зібрали під одним дахом в цей день недарма, адже Рада підприємців розраховує на підтримку своїх колег і в 2018 році. Крім того, якщо минулого року вона лише вчилася робити перші кроки у провладному діалозі, то цьогоріч вже має конкретний робочий план та цілі, частина з котрих вже втілюється в життя громади.

– Міська рада робить і робитиме все для того, щоб ми стали з вами партнерами у спільній меті – процвітанні нашої громади, – звернулася до присутніх у залі міський голова Веліна Заяць. – Така співпраця має відбуватися на засадах партнерства, відкритості та прозорості, узгодження адміністративних та громадських зусиль по створенню сприятливих умов для розвитку бізнесу. Ви – фундамент нашої громади, адже забезпечили роботою не лише себе, але й інших, наповнюєте бюджет рідного краю. Звертайтеся до нас за допомогою, давайте свої пропозиції, беріть участь в наших заходах. Ми повинні аналізувати, планувати та досягати мети, але тільки разом, тож чекаємо на вашу ініціативу.

Окремим питанням було розглянуто стратегію розвитку ОТГ, котру презентувала широкому загалу Надія Слюсарчик.

Про новостворений Бізнес-центр та роботу громадської організації «Бізнес Дунаєвеччини» розповів їх керівник, заступник очільника Ради підприємців, Юрій Войцехов.

Результатом розширеного засідання Ради підприємців стало підписання між міською радою та Радою підприємців Меморандуму про співпрацю, щодо підприємницької діяльності на території громади.

Наприкінці зустрічі, Владислав Городецький запросив усіх підприємців краю відвідувати засідання Ради підприємців, взяти участь у роботі Бізнес-центру, громадської організації та не бути байдужими до долі рідного краю.

– Якщо ми не згуртуємося, не навчимося вести бізнес в правовому полі, розвиватися, спілкуватися, допомагати одне одному – нам, підприємцям буде непросто, а відповідно й громаді, в якій ми живемо, – резюмував Владислав Володимирович.

Джерело

Автор: Катерина Прокопець