Новини
Спорт

В Хмельницькому відбувся турнір з шахів

У Шахово-шашковому клубі стартував 19-й відкритий міський Меморіал пам’яті Анатолія Сургунда з шахів. Позмагатися за перемогу у цій інтелектуальній грі до нашого міста завітали делегації шахістів з різних куточків області, а також із Краматорська та Старобільська.

Цьогоріч шаховий турнір пам’яті колишнього голови Хмельницького міськвиконкому Анатолія Сургунда, котрий зробив вагомий внесок у розвиток цього виду спорту у нашому місті, триватиме чотири дні. Він складатиметься зі семи турів за швейцарськими правилами ФІДЕ з врахуванням міжнародних рейтингів з класичних шахів.

“Впродовж останніх чотирьох років, крім шахістів з Хмельницького та області, запрошуємо спортсменів з Краматорська та нашого міста-побратима Старобільська, — розповідає начальник управління молоді та спорту Хмельницької міської ради Сергій Ремез. — Цього року звідти до нас приїхала делегація у складі дев’ятьох спортсменів. Приємно, що турнір пам’яті Анатолія Сургунда набув ваги не лише в обласному центрі, а й в Україні, адже до нас приїжджають досвідчені спортсмени, навіть переможці європейських чемпіонатів”.

Під час відкриття турніру Сергій Ремез передав учасникам вітання від Хмельницького міського голови Олександра Симчишина й побажав перемоги кращим спортсменам.

До речі, рівень проведення шахового турніру зріс завдяки придбаним за кошти міського бюджету сучасним електронним годинникам.

Автор: Катерина Прокопець