Новини
Кримінал

У Хмельницькому почався розгляд кримінального провадження щодо вбивства жінки-підприємця

Восени минулого року за підозрою у вчиненні умисного вбивства правоохоронці затримали 20-річну хмельничанку. Її причетність до вчинення злочину підтвердила ДНК-експертиза. Наразі суд уже взяв до розгляду матеріали кримінального провадження.

Нагадаємо, вбивство сталося 17 вересня минулого року близько 17.00 години в обласному центрі по вулиці Інститутській. Жертвою стала 50-річна місцева жителька, яка мала бізнес на ринку. Коли потерпіла, зайшла в під’їзд, на неї з ножем накинулась незнайомка. Зав’язалась боротьба. Нападниця кілька разів вдарила жінку ножем у груди, пошкодивши аорту та легені. Потерпіла ще змогла вибігти за зловмисницею на вулицю, де втратила свідомість і невдовзі від значної крововтрати померла.

Правоохоронці одразу почали відпрацьовувати усі можливі версії вбивства, проводячи роботу по встановленню особи нападниці. Останню, до речі, бачили декілька свідків події, зафіксували її і камери спостереження. Був складений фоторобот. На пошуки зловмисниці орієнтували громадськість.

Проведені заходи дали позитивний результат — особу зловмисниці встановили. Нею виявилась 20-річна жителька обласного центру. Кілька днів до вчинення вбивства дівчина вистежувала потерпілу, вивчала її звичний маршрут та режим дня.

Під час сутички між жінками під нігтями потерпілої залишились біологічні сліди, ДНК-експертиза яких співпала з ДНК затриманої.

Увесь період, поки тривало слідство, підозрювана перебувала під вартою.

Наразі Хмельницький міськрайонний суд уже розпочав розгляд матеріалів кримінального провадження за п. 7 ч. 2 ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічного позбавлення волі. Щоправда, підготовче судове засідання було відкладено у зв’язку з клопотанням захисника підозрюваної  про  надання можливості ознайомитись з матеріалами справи.

Джерело

Автор: Тетяна Новак