Новини
Кримінал

Спочатку – тренування, потім – пограбування

Працівники Хмельницького відділу поліції виявили двох хлопців, які займалися грабежами в обласному центрі протягом місяця.

Двоє мешканців Деражні (один із яких – неповнолітній), студенти місцевого професійного аграрного ліцею, вступили в злочинну змову та розробили спільний спосіб легкого заробітку. Вони приїздили до Хмельницького на тренування з футболу, та, перш ніж повертатися додому, у вечірній час виходили на “полювання”.  Протягом місяця хлопці здійснили два грабежа.

Так, 2 лютого першою їх жертвою стала 27-річна місцева жителька. Проходячи неподалік НВК №10, грабіжники помітили дівчину, яка вийшла з магазину, та почали її переслідувати. Пройшовши кілька метрів, один із хлопців випередив потерпілу і ривком вирвав у неї з рук жіночу сумку, завдавши жінці матеріальної шкоди на суму 6687 гривень. Після цього хлопці попрямували до Деражні, де в подальшому розділили вкрадене майно між собою та розпорядилися ним на власний розсуд.

Через тиждень, коли закінчилось награбоване, хлопці знову приїхали на “заробітки” до обласного центру. 19 лютого увечері жертвою грабіжників стала 38-річна місцева жителька. Діяли за тією ж схемою. В сумці була косметика вартістю 200 гривень, а також гроші в сумі 4500 гривень.

Проведеними оперативно-розшуковими заходами працівниками Хмельницького відділу поліції грабіжників знайдено, хлопці зізналися в скоєному. За цими фактами відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 186 КК України – “Грабіж, поєднаний з насильством, яке не є небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого, або з погрозою застосування такого насильства, або вчинений повторно, або за попередньою змовою групою осіб”, – карається позбавленням волі на строк від чотирьох до шести років.

Автор: Тетяна Новак