Новини
Події

У Старокостянтинівському лісовому господарстві працюють на перспективу

Рішенням Хмельницької обласної ради сьомого скликання у вересні 2017 року ДП “Старокостянтинівське ЛГ”  надано в термін до 31 грудня 2032 року додаткові мисливські угіддя. Загальна площа становить по підприємству вже 4,7 тис.га, у тому числі 3322 га лісових та 1335,5 га польових угідь.  На підприємстві переконані, що уже в найближчій перспективі  ведення мисливського господарства буде піднято на значно вищий рівень.

Нещодавно державна лісова охорона ДП “Старокостянтинівське ЛГ” підбила підсумки 2017 року і окреслила перспективи  2018 року. Так, спільно з працівниками Старокостянтинівського відділу поліції торік  проведено 39 рейдів з охорони державного мисливського фонду. Виявлено 13 порушників правил полювання. Всього на них накладено  3682 грн. штрафів, які повністю сплачені. На початку 2018 року проведено 5 рейдів,  виявлено 5 випадків порушень правил полювання. На порушників складено протоколи і ними сплачено штрафів на суму 2006 грн.

Крім, цього працівники Самчиківського і Грицівського лісництва, на території яких розташовуються мисливські угіддя підприємства, з настанням важких погодних умов    підгодовують звірів.

Інформаційна довідка: Лісогосподарське підприємство розташоване в центральній частині області на території Шепетівського, Полонського, Теофіпольського, Красилівського, Старосинявського та Старокостянтинівського районів на площах у 17 тисяч гектарів.

Господарство гордиться унікальними лісо-насіннєвими плантаціями дуба черешчатого та модрини європейської, а також сімома лісовими заказниками загальною площею 887 гектарів. Тут закладається основа лісонасіннєвої справи. Великий інтерес викликає й 26 пам’ятників природи.

За матеріалами прес-служби ДП “Старокостянтинівське лісове  господарство”

Автор: Алла Самойленко