Новини
Надзвичайні події

Домашній арешт: начальнику однієї із виправних колоній Хмельницької області та його заступнику обрано запобіжний захід

Слідчим суддею Хмельницького міськрайонного суду  обрано запобіжний захід у вигляді  тримання під вартою начальнику однієї із виправних колоній Хмельницької області, а  його заступнику – запобіжний захід у вигляді  цілодобового домашнього арешту, який полягає в забороні залишати житло. Чоловіки і підозрюються у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України – прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою.

Санкція ст.368 ч.3 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк до десяти років з конфіскацією майна, тобто даний злочин є тяжким, а також становить високу суспільну небезпеку, оскільки являється злочином у сфері службової діяльності.

Так, заступник та начальник колонії підозрюються в тому, що вступили у злочинну змову між собою щодо отримання неправомірної вигоди від матері одного із засуджених за неперешкоджання умовно-достроковому звільненню засудженого від відбування покарання, а також позитивне вирішення питання щодо дострокового звільнення її сина з виправної установи.  За таку «послугу» мати передала  заступнику колонії 3000 доларів США.

Водночас, слідчим суддею визначено розмір застави, який може внести начальник колонії, а це понад 140 000 грн., після чого може бути звільнений з –під варти із одночасним  покладенням наступних обов’язків:

  • – не відлучатися із населеного пункту, в якому він проживає, без дозволу слідчого, прокурора або суду;
  • – повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання;
  • – утриматися від спілкування зі свідками по даному кримінальному провадженню;
  • – здати на зберігання слідчому, який здійснює досудове розслідування у цьому кримінальному провадженню, свої паспорти для виїзду за кордон.

Заступник начальника колонії був звільнений з –під варти  в залі суду, однак  суд зобов’язав його:

  • – не відлучатися із населеного пункту, в якому він проживає, без дозволу слідчого, прокурора або суду;
  • – повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання;
  • – утриматись від спілкування з особами, які є свідками в даному кримінальному провадженні;
  • -здати на зберігання слідчому, який здійснює досудове розслідування у цьому кримінальному провадженню, свої паспорти для виїзду за кордон.

 

Автор: Катерина Прокопець