Новини
Події

Санітарка у Ярмолинецькій лікарні нецензурно лаялася на слідчу

У Ярмолинцях судили санітарку місцевої лікарні, що нецензурно облаяла слідчу. Відповідно до постанови суду, 11 січня жінка зайшла до кабінету поліціянтки і почала нецензурно висловлюватися на її адресу.

Такі дії правоохоронці кваліфікували як дрібне хуліганство, тобто нецензурна лайка у громадських місцях, образливе чіпляння до громадян та інші подібні дії, що порушують громадський порядок. Це адміністративне правопорушення передбачене ст. 173 КУпАП, пояснюють у суді.

У судовому засіданні жінка своєї вини не визнала, пояснивши, що не ображала слідчу, а просто запитала, чому та нічого не робить у справі, в якій вона є потерпілою. Утім, протилежні покази дали свідок і сама поліціянтка, зазначивши, що порушниця увірвалася до кабінету, почала нецензурно лаятися, звинувачуючи слідчу в зв’язках з невідомими людьми.

Ярмолинецька Феміда ці докази разом з протоколом про адміністративне правопорушення, за яким слідча є потерпілою, визнала достатніми для доведення вини правопорушниці. Відтак винесла постанову, визнавши її винною у вчиненні адмінправопорушення, передбаченого ст. 173 КУпАП, та наклала на неї стягнення у виді штрафу – 7 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (119 грн.).

Наразі постанова не набрала законної сили і може бути оскаржена до апеляційної інстанції.

 

Автор: Алла Самойленко