Новини
Події

«Хмельницькобленерго» співпрацюватиме із корейцями

Протягом двох днів, 26-27 лютого, провідні фахівці ПАТ «Хмельницькобленерго» тісно працювали із представниками Корейської електроенергетичної корпорації (KEPCO).

KEPCO – є найбільшим виробником та дистриб’ютором електроенергії в Південній Кореї та відповідно володіє значним досвідом у побудові SMART GRID.

Головне питання зустрічі фахівців – це технічні аспекти побудови «розумних» мереж, визначення необхідних складових та їх функцій. Корейські фахівці продемонстрували спеціалізоване програмне забезпечення, що забезпечує накопичення та обробку даних засобів обліку, схеми взаємодії між різними модулями системи та складовими мережі. У вигляді жвавого обговорення розглянуто актуальні питання щодо практичної реалізації «розумної» мережі в Україні, ефективність таких мереж у інших країнах.

Справили враження на представників ПАТ «Хмельницькобленерго» технологічність засобів обліку та широкий діапазон даних, що концентруються в межах системи управління даними.

Обидві сторони висловили сподівання щодо подальшої плідної співпраці, адже побудова «розумних» мереж забезпечує поліпшення якості послуг, що надаються споживачам, зниження втрат електроенергії, оптимізацію процесів взаємодії із споживачами в цілому.

Прес-служба ПАТ «Хмельницькобленерго»

Автор: Катерина Прокопець