Новини
Суспільство

Відтепер у Хмельницькому іспит з ПДР можна здати англійською

Таку можливість запровадили сервісні центри МВС. Тож відтепер для іноземних громадян складання теоретичної частини іспиту на право керування транспортним засобом стане легшим. Мову можна обрати самостійно перед початком проходження іспиту. Після вибору мови надається інструкція щодо проходження іспиту в англійському перекладі. Повний перелік питань з ПДР та відповідей до них англійською мовою також можна завантажити з сайту Головного сервісного центру МВС.

Аби зареєструватися на іспит для отримання водійського посвідчення іноземцям необхідно надати:

  • документ, що посвідчує особу;
  • копію ідентифікаційного коду;
  • чинну медичну довідку встановленого зразка про придатність до керування транспортними засобами відповідної категорії (форма 083/о);
  • свідоцтво про закінчення навчального закладу з підготовки водіїв транспортних засобів.

Нагадаємо, з 1 липня 2017 року теоретична частина іспиту на право керування транспортним засобом складається за новими питаннями зі знань ПДР. На сайті Головного сервісного центру МВС працює безкоштовний онлайн-тренажер з ПДР українською мовою, а повний перелік питань було викладено в публічний доступ у вересні 2017 року.

Слідкувати за новинами сервісних центрів МВС можна на офіційній сторінці в Фейсбук, а консультації отримати за телефоном (044) 290-19-88.

Автор: Тетяна Новак