Новини
Події

Медсестру Хмельницької обласної психлікарні за кримінальну знахідку судили, але не дуже суворо

Наприкінці серпня 2017 року тоді ще медсестра Хмельницької обласної психіатричної лікарні №1 знайшла на території медичного закладу дві ампули з написом «Натрію оксибутират» по 10 мл кожна. Медик знала, що ці препарати відносять до психотропних речовин, однак все ж відвезла їх додому. Про це йдеться у судовому рішенні.

За кілька днів на порозі її помешкання з’являться ярмолинецькі поліцейські, яким її чоловік добровільно віддасть ці медикаменти. Згодом експерти встановлять: у рідині міститься оксибутират натрію – психотропна речовина, обіг якої обмежено. Її маса в обох ампулах складає 4,05 г.

Відтак Ярмолинецький районний суд визнав жінку винною у незаконному придбанні, перевезенні та зберіганні наркотичних засобів без мети збуту (ч. 1 ст. 309 КК України) та призначив покарання – 1700 грн. штрафу. Повністю визнала свою вину і обвинувачена та попросила звільнити її від відбування покарання на підставі Закону України «Про амністію у 2016 році».

Як встановив суд, жінка підпадає під дію п. в) ст. 1 цього Закону: «оскільки вона вчинила злочин середньої тяжкості, має на день набрання чинності цим Законом дітей, яким не виповнилося 18 років, та не позбавлена батьківських прав», – констатує суддя і цим же вироком звільняє її від відбування призначеного покарання.

Це судове рішення ще може бути оскаржене в апеляційному суді області.

Інформація прес-служби Апеляційного суду Хмельницької області

Автор: Алла Самойленко