Новини
Події

У мікрорайоні Ракове поліція шукала у під’їздах багатоповерхівок несвідомих хмельничан-курців

Мешканці Хмельницького скаржаться до служби 102 на куріння сигарет у  під’їздах їхніх будинків. Так, з початку року патрульні задокументували понад 60 таких випадків та ще 24 випадки, коли деякі громадяни вдруге за рік здійснювали дане порушення.
У рамках проекту «Сусідська варта: Патруль»  з метою профілактики подібного порушення хмельницькі поліціянти провели відпрацювання по місцях концентрації вказаного правопорушення у мікрорайоні Ракове у обласному центрі. Патрульні здійснили обхід більше десятка багатоквартирних будинків з метою виявлення курців-порушників, а також саморобних попільничок, які були зроблені несвідомими громадянами з метою систематичного порушення вимог законодавства.
На дошках оголошень були розміщенні інформаційні листівки з роз’ясненням норм чинного законодавства. Аналогічні інформаційні матеріали були залишенні на місцях виявлення саморобних попільничок.
Нагадаємо, що згідно закону України «Про заходи щодо попередження і зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров’я населення» – забороняється куріння у під’їздах житлових будинків тютюнових виробів, а також електронних сигарет та кальянів. За дане правопорушення передбачена відповідальність за статтею175-1 КУпАП та становить штраф розміром до 170 гривень.
Також під час відпрацювання було виявлено низку інших правопорушень порушень благоустрою. Патрульні поспілкувались із жителями під’їздів багатоквартирних будинків з метою недопущеннями ними даних правопорушень у майбутньому.
Патрульні звертаються до громадян з закликом поважати права інших громадян та не створювати незручностей для оточуючих. У разі виявлення випадків куріння у під’їздах поліція просить громадян звертатись на службу 102. Рекомендується у кожному під’їзді розмістити інформаційний матеріал про заборону куріння.

 

Автор: Алла Самойленко