Новини
Культура

У мистецьку галерею Хмельницької міської ради прийшла весна

 Виставку картин відомого подільського художника Олександра Франка розгорнуто у мистецькій галереї Хмельницької міської ради. Має вона назву “В очікуванні весни”.

Олександр Франко – художник позитивних емоцій, творець гармонії життя, який дарує глядачеві спокій, затишок, надію.

«Велике щастя з’явитися в цьому житті з небуття, усвідомити своє “Я”, побачити світло, сонце, квіти, небо. Розгортаючи твори Олександра Франка розумієш, що повсякденне, звичайне може бути великим, може дивувати та зачаровувати, головне – гармонія у всеперемагаючому русі життя, – так розповідав про автора представлених робіт Народний художник України, нині, на жаль, уже покійний, Микола Мазур. – В його натюрмортах та пейзажах реальність переплітається з ліричними мріями про життя, в якому ніщо не пригнічує людину, ніщо не забруднює її думок та почуттів, які вільно та гармонійно розвиваються в світлому, радісному спілкуванні з досконалою природою. Акварелі Олександра Франка – це сон, у якому знайомі предмети, квіти, краєвиди, зберігаючи свій реальний вигляд, з’являються в несподіваному перетворенні. Художник віртуозно володіє живописною мовою. Гра тоном і кольором, фактурами викликає у глядача враження легкості, свіжості, безпосередності. В його творах немає надуманості, штучної “мудрості”, якою останнім часом грішить багато художників, ховаючи за цим свою професійну недосконалість та дійсну сутність. Велика доброта автора відображається в цих прекрасних акварелях, кожна з яких є його сповіддю, його поклонінням світлу і красі».

Олександр Франко народився 11 серпня 1958 року на Хмельниччині.

У 1982 р. закінчив Вижницьке училище прикладного мистецтва за фахом художня обробка металу, а в 1991 р. факультет оформлення та іллюстрації книги Української академії друкарства. Член спілки художників Польщі. Лауреат міської премії ім. Богдана Хмельницького.

Бере участь у міжнародних виставках та пленерах. Твори знаходяться у приватних збірках в Україні та за кордоном.

Джерело

Автор: Алла Самойленко