Новини
Події

“Хмельницькводоканал” закликає хмельничан справно та раціонально користуватися міською каналізацією

Минулого року працівники служби каналізаційних мереж МКП “Хмельницькводоканал” ліквідували 5221 засмічення у каналізаційних колекторах міста або, в середньому, близько ста за тиждень.

Найчастіше забої у мережах каналізації стаються через недбале та нераціональне її використовування. Подібні дії призводять до вкрай негативних наслідків не лише для надійної та безперебійної системи водовідведення, а й для екології міста в цілому. Через порушення умов експлуатації міською каналізацією стаються забої, на усунення яких витрачається чимало часу та матеріальних ресурсів, виникають прориви у мережах, внаслідок чого відбувається витік стоків у грунт, і, відповідно, забруднення навколишнього середовища.

Міське комунальне підприємство “Хмельницькводоканал” закликає хмельничан справно та раціонально користуватися міською каналізацією і дбати про збереження довкілля рідного міста. Основні правила нескладні і ще простіші у виконанні.

Запам’ятайте! До міської каналізації категорично забороняється зливати:

  • жири;
  • будівельне сміття;
  • залишки їжі;
  • засоби гігієни (ватні палички, підгузки, прокладки тощо);
  • побутові предмети та ін.

Все, що не розчиняється у воді, не повинно перетворювати каналізацію на смітник. Тож зробімо її кращою і чистою разом, бо де чиста каналізація, там чисте довкілля.

Автор: Катерина Прокопець