Новини
Події

Монета з зображенням Старого замку у Кам’янці-Подільському бере участь у конкурсі на кращу монету року

До 26 березня триває перший етап конкурсу «Краща монета року України» за минулий рік, в якому бере участь і монета із зображенням  міста Кам’янець-Подільський.

Кращими монетами року буде названо три монети, що набрали найбільшу кількість голосів у кожній із номінацій:

“Краща монета року”;

“Унікальне ідейне рішення”;

“Найкраще художнє рішення”.

У голосуванні можуть брати участь усі бажаючі.

У конкурсі беруть участь усі пам’ятні монети України, офіційно введені в обіг Національним банком України з 01 січня до 31 грудня 2017 року. Монета «Старий замок у м. Кам’янці-Подільському» (срібло) серії «Пам’ятки архітектури України» зазначена у номінації «Краща монета року».
Конкурс проводиться у два етапи.  Проголосувати для визначення кращої монети року під час першого етапу конкурсу можна, заповнивши он-лайн анкету, на https://bank.gov.ua/control/uk/questionnaire/form?formId=62899215

Асоціація нумізматів України організовує проведення голосування в своїх осередках і після закінчення терміну, визначеного для його проведення, підраховує анкети й голоси в розрізі монет та надсилає офіційного листа з результатами голосування та анкети учасників до Національного банку України.

На другому етапі конкурсу Національний банк України створює комісію, що складається з фахівців Національного банку України, експертів із образотворчого мистецтва, історії, нумізматики, уповноважених представників банків-дистриб’юторів та Асоціації нумізматів України.

Члени комісії шляхом таємного голосування визначають переможця конкурсу в кожній із номінацій (серед авторів трьох обраних монет), після цього голова комісії оголошує результати.

Автор: Алла Самойленко