Новини
Події

Перші результати проведення рейдових перевірок «Первоцвіт» на Хмельниччині

Наприкінці лютого на Хмельниччині стартувала  природоохоронна акція «Первоцвіт» з метою посилення заходів державного нагляду (контролю) щодо збереження ранньоквітучих об’єктів рослинного світу.

Слід зазначити, що незважаючи на постійну роз’яснювальну роботу серед населення, фактів порушень вимог природоохоронного законодавства в галузі збереження ранньоквітучих об’єктів рослинного світу, на жаль, не стає менше.

Так, в святкові дні у період з 8 по 11 березня особовим складом Держекоінспекції були проведені рейдові перевірки в місцях збору, транспортування та збуту Червонокнижних рослин.

В результаті проведених заходів, були виявлені правопорушення придбання та збуту рослин. На правопорушників складені протоколи про адміністративні правопорушення за ст..88-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, які будуть направлені до судових органів для подальшого розгляду.

Державна екологічна інспекція у Хмельницькій області закликає своїх громадян бути свідомими та упередженними, не знищувати природу рідного краю, а також піклуватися про збереження фітоцинозів, задля наших майбутніх нащадків, щоб ми могли милуватися цією красою й надалі. Тому, не потрібно зривати ранньоквітучі рослини, не торгувати ними та не купувати.

Слід пам’ятати, що квіти зів’януть за кілька днів, а шкода нанесена природі – назавжди!

Якщо Ви стали свідком незаконного збору або продажу весняних квітів, будьласка, повідомляйте про це Державну екологічну  інспекцію у Хмельницькій області за номером (0382)70-28-39 або (0382)70-37-94.

Попереджаємо! Державною екологічною інспекцією у Хмельницькій області і надалі продовжується робота по контролю за дотриманням вимог діючого законодавства в рамках проведення природоохоронної операції «Первоцвіт». 

Автор: Катерина Прокопець