Новини
Спорт

В Хмельницькому пройшов обласний турнір «Олімпійські надії»

В Хмельницькому обласному центрі фізичного виховання учнівської молоді проведено традиційний відкритий обласний турнір «Олімпійські надії» зі спортивної гімнастики.

75 дівчат та 36 юнаків віком від 6 років і старші – початківці і вже досвідчені спортсмени з Рівного, Тернополя, Черкас та Хмельницького у двох спеціалізованих гімнастичних залах демонстрували свій потенціал у багатоборстві, обрабовуючи нові програми та здобуваючи досвід суперництва з однолітками напередодні офіційних чемпіонатів.

На урочистому відкритті турніру їх привітали начальник управління молоді та спорту облдержадміністрації Володимир Клімов  та заступник директор ОЦФВУМ Віра Коваленко.

Саме в цих залах у відділенні гімнастики свою в спортивну кар’єру розпочали олімпійці Ірина Мерлені (вільна боротьба) та Ольга Полюк (фристайл). Їх традиції хочуть продовжувати місцеві гімнасти нового покоління. Зокрема, нині до резерву та основного  складу гімнастичної збірної команди України входять Вікторія Мніца , Каріна Рідецька ,Маргарита Козловська і Валерія Шпак.

Для популяризації виду вболівальникам надали можливість ознайомитись з фотовиставкою «Gymnastics is FANTASTIC».

Судді належним чином оцінили комбінації юних спортсменів, визначили кращих у кожній групі з врахуванням віку учасників і складності програм (від першого юнацького розряду до майстра спорту). Тож серед дівчат переможницями стали: рівненчанка Анна Бегей, тернопільчанка Марта Кавецька, черкащанки Анастасія Черній ,Карина Носкова, Анастасія Александрова, Юлія Касяненко, Анна Харченко та хмельничанки Дарія Цуцуловська, Крістіна Грудецька, Віра Хома, Анастасія Литвиненко, Каріна Рідецька, Катерина Заболотна, Віолетта Шевченко, Анастасія Василенко, Маргарита Козловська.

А серед юнаків першість здобули: Микола Біліченко, Артур Акаєв з Черкас, Влад Гонтківський, Богдан Мандаліна, Максим Ковальов, Іван Мережко, Денис Галкін, Олександр Масліхін, Роман Туз, Кирило Літвиненко з Хмельницького.

Автор: Катерина Прокопець