Новини
Культура

На Хмельниччині провели обласний конкурс художньої самодіяльності

Українська душа в праці кована, в пісні, танці, у звичаях схована…

Під таким гаслом у Летичівському навчально-виховному комплексі №1 «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – ліцей» Хмельницьким обласним центром науково-технічної творчості учнівської молоді  було проведено обласний огляд-конкурс художньої самодіяльності закладів загальної середньої, позашкільної освіти та виставку декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва колективів Летичівської та Меджибізької селищних об’єднаних територіальних громад.

Огляд-конкурс розпочався з перегляду вистави «Язиката Хвеська» у виконані колективу лялькового театру «Бабусина скриня», керівник Жанна Остапишена.

Пізніше на розгляд журі було представлено виставку робіт декоративно-ужиткового і образотворчого мистецтва. Експозиція виставки налічувала 97 робіт у 22 техніках. Також вихованцями гуртків району було проведено 8 майстер-класів у техніках різьби по дереву, валяння вовни, бісероплетіння, солоного тіста, м’якої іграшки, оригамі, писанкарства та живопису.

У концертній програмі взяли участь понад 170 учасників.  Були представлені номери вокального, хореографічного, інструментального, літературно-мистецького, фольклорного жанрів.

Найяскравішими були виступи Алли Федоришиної, учениці Голосківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Меджибізької селищної об’єднаної територіальної громади з піснею Р.Попюка на слова В.Николишина «Легенда про Настуню-подолянку» (керівник Надія Федоришина) та дуету у складі Уляни Сірик та Ірини Демкової з хореографічною композицією «Крик души» Летичівського центру творчості дітей та юнацтва (керівник Олена Редколіс).

Автор: Катерина Прокопець