Новини
Кримінал

Шепетівська місцева прокуратура вимагає визнати недійсними результати державних закупівель на суму понад 7,2 млн грн

Реалізуючи конституційну функцію представництва держави в суді, органи прокуратури Хмельниччини продовжують роботу із захисту інтересів держави у сфері публічних закупівель.
За результатами вивчення стану законності у цій сфері виявлено порушення вимог законодавства при проведенні публічних закупівель робіт з ремонту приміщення гімназії у м. Полонне.
Встановлено, що наприкінці 2017 року тендерний комітет відділу освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Полонської міської ради об’єднаної територіальної громади прийняв рішення про намір укласти договір про закупівлю робіт за бюджетні кошти.
У тендерній документації замовником визначено окремі вимоги щодо проведення оздоблювальних робіт, однією з яких стало утеплення фасадів навчального закладу мінеральними плитами.
Одним з учасників процедури закупівлі запропоновано використовувати для цього інший матеріал – піно полістирольні плити, застосування яких для фасадної теплоізоляції навчальних закладів може завдати шкоди здоров’ю дітей та заборонено законодавством.
Незважаючи на очевидні факти невідповідності цієї тендерної пропозиції умовам тендерної документації, з-поміж трьох учасників переможцем процедури закупівлі обрано саме згаданого суб’єкта господарювання та із ним укладено договір на суму понад 7,2 млн. грн.
Реагуючи на виявлені порушення, з метою захисту інтересів держави, місцева прокуратура звернулась до суду з вимогами про визнання рішення тендерного комітету за результатами відкритих торгів та договору про закупівлю робіт за бюджетні кошти недійсними.
Позов перебуває на розгляді у господарському суді Хмельницької області.

Автор: Катерина Прокопець