Новини
Кримінал

Ярмолинчанин вдев’яте представ перед судом

40-річний житель Ярмолинець уперше постав перед Фемідою ще будучи неповнолітнім. 1994 року за крадіжку йому присудили два з половиною роки.

Відтоді на лаві підсудних він побував ще 8 разів. Востаннє – у 2015 році. Тоді Ярмолинецький райсуд визнав його винним за ч. 2 ст. 307 КК України і покарав 5 роками позбавлення волі, звільнивши від відбування покарання з іспитовим строком 3 роки.

Та цей «іспит» ярмолинчанин не склав. Майже через півтора року він обікрав своїх родичів, що жили по сусідству. Згідно з вироком Чемеровецького районного суду, до їхнього помешкання він навідувався тричі, почергово винісши гроші, золоті прикраси та комп’ютерну техніку.

Коли ж правоохоронці прийшли оглянути хату, де чоловік жив разом із матір’ю, то в його кімнаті знайшли ще понад 177 г макової соломки та 0, 115 г наркотичного засобу – метадону.

«Оцінюючи зібрані та досліджені в судовому засіданні докази у їх сукупності, суд приходить до висновку, що вина обвинуваченого у вчиненні інкримінованих кримінальних правопорушень по епізодам крадіжок майна доведена та його дії слід кваліфікувати за ч. 3 ст. 185 КК України, як таємне викрадення чужого мана, вчинене повторно поєднано з проникненням в житло, а також за ч. 2 ст. 309 КК України, тобто у незаконному придбанні та зберіганні наркотичних засобів без мети збуту, вчиненому повторно», – робить висновок суд.

Відтак своїм вироком Феміда визнає раніше судимого ярмолинчанина знову винним у вчиненні інкримінованих йому злочинів і, частково приєднавши покарання за попереднім вироком, остаточно засуджує його до 5 років і 3 місяців позбавлення волі.

Вирок не набрав законної сили і може бути оскаржений до апеляційного суду області.

Прес-служба Апеляційного суду Хмельницької області

Автор: Катерина Прокопець