Новини
Суспільство

На Хмельниччині оголошена операція «Первоцвіт-2018»

З наближенням тепла торгівля першими весняними квітами набирає обертів, тому Державна екологічна інспекція у Хмельницькій області вкотре наголошує: збирати та продавати первоцвіти суворо заборонено! Відповідальність за такі дії передбачена Кодексом України про адміністративні правопорушення.

З метою збереження ранньоквітучих об`єктів рослинного світу в рамках проведення операції «Первоцвіт – 2018» Державною екологічною інспекцією у Хмельницькій області щоденно здійснюються рейдові перевірки. Так,  16 березня 2018 року було здійснено рейдову перевірку в місцях реалізації об’єктів рослинного світу міста Камянець-Подільський, в ході якої виявлено факт реалізації первоцвітів без відповідних дозвільних документів, що є порушенням ст. 30, 31 Закону України «Про рослинний світ» та ст. 19 Закону України «Про Червону книгу України». На мешканку Кам’янець-Подільського району складено протокол  про адміністративне правопорушення, відповідальність за яке передбачено ч.2 ст.88-1 КУпАП.

Держекоінспекція попереджає: рейди в межах проведення операції «Первоцвіт 2018» проходитимуть постійно на всій території Хмельницької області до 25 травня 2018 року включно.

Автор: Тетяна Новак