Новини
Події

У Хмельницькій області порахували дичину

Державна лісова охорона, мисливствознавці, користувачі мисливських угідь, екологи, представники громадськості провели черговий облік дичини на Хмельниччині.   

Найбільше звірів у  мисливських угіддях, де користувачами є державні лісогосподарські підприємства. Передусім, це – лісгоспи північної зони. Так, у володіннях Шепетівського й Славутського лісгоспів мешкають 405 і 307 козуль відповідно. На Шепетівщині й Ізяславщині найбільше диких кабанів – 118 і 57 відповідно. Почала зростати кількість лося, який занесений нещодавно до Червоної книги. Особливо побільшало його в Славутському лісгоспі. Нині в лісах області маємо 68 лосів.

Поступово зростає поголів’я плямистих оленів. Переважно вони розселилися в лісових угіддях, де користувач – товариство з обмеженою відповідальністю «Клуб мисливців Поділля». Тут є 115 оленів, а всього їх в області – 135.

Під час обліку підраховували й кількість зайців, лисиць, бобрів, борсуків, куниць, видр, ондатр та інших видів звірів. Також обліковували птахів: фазанів, сірих куріпок. Кількість цих пернатих значно зросла.

Інформація прес-служби Хмельницького ОУЛМГ

Автор: Алла Самойленко