Новини
Увага!

В Хмельницькому перекрили одну з основних автомагістралей

 За словами очевидців, в селі Прибузьке утворився кілометровий затор. Всеукраїнська Аграрна Рада вийшла на автошлях Е-50 з гаслами “Захистимо село”. У Прибузькому споконвіку (а село 1923 року заснування, колишня Червона Зірка) не жило стільки людей.
20 березня, о 10.30 аграрії з усієї України розпочали БЕЗТРОКОВІ АКЦІЇ З ПЕРЕКРИТТЯ ОСНОВНИХ АВТОМАГІСТРАЛЕЙ України. Про це інформує Всеукраїнська аграрна рада.
Сільгоспвиробники йдуть на такий радикальний крок через несправедливу податкову політику влади, спрямовану на підтримку великих олігархічних компаній, що призведе до багатомільярдних збитків малих та середніх підприємств.
Також аграрії вимагають від Верховної Ради підтримати законопроект №7403-2, яким повертається відшкодування ПДВ при експорті сої та ріпаку. За підрахунками ВАР, у випадку, якщо експортне відшкодування ПДВ для олійних буде відмінено, збитки малих та середніх аграріїв сягнуть 6,2 млрд грн. В результаті рентабельність вирощування сої та ріпаку скоротиться щонайменше на 17%, що призведе до значного скорочення посівних площ під олійними культурами. Зрештою від цієї норми постраждає уся аграрна галузь.
За попередньою інформацією, аграрії заблокували дороги у Черкаській, Вінницькій, Полтавській, Кіровоградській, Харківській, Чернігівській, Рівненській, Одеській, Київській та Хмельницькій областях на ділянках:
  1. Черкаська обл.: автошлях Е-95, пост поліції, поблизу м.Умань;
  2. Вінницька обл.: автошлях М-12, с. Степове;
  3. Полтавська обл.: автошлях М-03, с.Чутово;
  4. Кіровоградська обл.: автошлях М-12, за 10 км. від м.Новоархангельськ;
  5. Кіровоградська обл.: автошлях М-14, останній пішохідний перехід на виїзді з м.Кропивницький в сторону м.Миколаїв;
  6. Харківська обл: автошлях М-03, смт.Пісочин;
  7. Чернігівська обл: автошлях М-01, с.Кіпті;
  8. Рівненська обл: автошлях М-06, с.Головниця, 1,5км від посту поліції біля м.Корець;
  9. Одеська обл: автошлях М-15, с.Кирнички (Ізмаїльський р-н). Можлива додаткова точка перекриття, подробиці повідомимо згодом;
  10. Київська обл: автошлях Е-95, с.Іванівка;
  11. Київська обл: автошлях М-06, пішохідний перехід на межі Макарівського р-ну і Житомирської обл.;
  12. Хмельницька обл.: , с. Прибузьке.
Врахуйте дану інформацію при плануванні ваших поїздок. Аграрії просять вашого розуміння за вимушені незручності.
Довідка. 15 березня аграрії провели попереджувальні акції протесту і перекрили головні автомагістралі у Кіровоградській, Черкаській, Херсонській, Чернігівській, Вінницькій, Одеській, Рівненській, Хмельницькій та Полтавській областях. Загалом, на протест вийшло близько 2000 аграріїв, які вивели на дороги важку техніку та заблокували рух на годину: з 10:30 до 11:30.

Автор: Катерина Прокопець