Новини
Події

В колишньому приміщенні Хмельницького музичного коледжу може з’явитись медучилище

Сьогодні  колишнє приміщення музичного коледжу імені Владислава Заремби виглядає понівеченим. Чоловік, який дивиться за будівлею, каже: чи не щодня хтось намагається розписати стіни та побити вікна.

Нагадаємо, до вересня 2017 тут знаходився Хмельницький музичний коледж імені Владислава Заремби. Але навчальний заклад переїхав до нової будівлі на вулиці Прибузькій. Адже старий корпус став замалий для навчання студентів та потребував капітального ремонту.

“У 30х роках 20 століття у Хмельницькому збудували готель на 25 місць. Це і було перше призначення будівлі на Проскурівській, 79. Але проіснував він тридцять років. Також ця будівля має історичне значення для обласного центру,” – каже директор музею історія міста Хмельницького Галини Барабаш.

Приміщення на понад тисячу квадратних метрів пустує вже понад три місяці. Перебуває воно ще у власності музичного коледжу, але зараз вирішується питання про його передачу обласній раді.

“Є кілька варіантів. Це і медичне училище, і хмельницький університет управління та права, також комунальний заклад обласної ради, який збільшив обсяг спеціальностей і вони потребують більше місця. Готується кошторисна документація на ремонт цього приміщення. Спершу треба визначити суму коштів, надамо їх, і зробимо ремонт,” – голова Хмельницької обласної ради Михайло Загородний.  

Вже на черговій сесії, яка відбудеться 22 березня влада області вирішить долю історичної будівлі  у центральній частині міста.

Детальніше у сюжеті ТРК “Поділля Центр”

училище

Медичне училище може з’явитись на вулиці Проскурівські, 79,що у Хмельницькому. Йдеться про колишнє приміщення музичного коледжу імені Владислава Заремби. У вересні минулого року навчальний заклад переїхав до нової будівлі . А приміщення, в якому він розташовувався, нині пустує. Наразі обласні обранці вирішують, як далі його використовувати.

Опубліковано Поділля-Центр 19 березень 2018 р.

Автор: Катерина Прокопець