Новини
Кримінал

В Полонному засудили торговця, який реалізовував незаконний алкоголь

17 тисяч гривень штрафу має сплатити підприємець із Полонного, котрого Полонський районний суд визнав винним у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.204 КК України, – незаконне придбання з метою збуту, зберігання з цією метою та збут незаконно виготовлених алкогольних напоїв.

Як встановив суд, торік протягом січня-червня чоловік купив  450 л незаконно виготовлених алкогольних напоїв під виглядом горілки та коньяку без марок акцизного податку і документів, що підтверджують їх походження та якість.  Алкоголь реалізовував на місцевому ринку в кіоску, що знаходиться у його користуванні. Допоки не потрапив у поле зору правоохоронців, за півроку встиг продати  367,5 л на загальну суму 21810 гривень. Решту фальсифікату поліція вилучила.

У суді обвинувачений свою вину визнав і щиро розкаявся. «Призначаючи покарання, суд враховує ступінь тяжкості вчиненого злочину,  мотиви і причини його скоєння, кількість і вид незаконного придбаних та реалізованих алкогольних напоїв,  дані про особу, сімейний та матеріальний стан… суд вважає, що обвинуваченому слід обрати покарання, необхідне й достатнє для його виправлення та попередження  вчинення нових злочинів у виді штрафу в мінімальному розмірі, передбаченого санкцією ч.1 ст.204 КК України», – ідеться у вироку.

Вирок не набрав законної сили і може бути оскаржений до апеляційної інстанції.

Прес-служба Апеляційного суду Хмельницької області

Автор: Катерина Прокопець