Новини
Події

Через «єдине вікно» на Хмельницькій митниці оформляється 82 відсотки митних декларацій

З початку поточного року у зоні діяльності Хмельницької митниці ДФС з використанням інформаційної системи автоматичного обміну інформацією оформлено 1078 митних декларацій, що підлягали державним видам контролю. При цьому  за принципом «єдиного вікна» 889 декларацій, або 82,5 відсотка від загалу.

Показово, що у порівнянні з відповідним показником минулого року кількість митних декларацій, які оформлені через «єдиного вікна», зросла в рази.

На переконання провідних фахівців Хмельницької митниці ДФС вони активно впроваджують сучасні практивти та методології у співпраці з суміжними державними контролюючими органами Тим паче, це сприяє безперешкодному здійсненню зовнішньоекономічної діяльності суб‘єктами господарювання передусім у плані спрощення процедури митних оформлень і зменшення корупційних ризиків. Саме тому 1 лютого усе більше учасників ЗЕД обирають цей порядок контролю за переміщенням товарів через митний кордон України, що відповідає світовій практиці та рекомендаціям міжнародних організацій.

Нагадаємо, що «єдине вікно» – це єдина електронна система обміну даними, яка дозволяє різним державним службам в автоматичному режимі обмінюватися інформацією про вантажі, які проходять через митний кордон України та про результати проходження ними необхідних видів контролю. Система працює з 1 серпня 2016 року та дозволяє подавати документи один раз в одне місце і мінімізувати контакти з працівниками державних органів.

За рішенням Уряду з 1 лютого 2019 року система «єдине вікно» буде використовуватись у обов’язковому порядку та у повному обсязі усіма підприємствами та державними органами.

Автор: Катерина Прокопець