Новини
Події

У деклараційній кампанії «засвітилося» одинадцять мільйонерів з Хмельниччини

Станом на середину березня подали податкову декларацію про майновий стан і доходи та задекларували доходи, які перевищують один мільйон гривень 11 подолян.

У цей же період минулого року декларантів-мільйонерів було лише 6. При цьому загальна сума задекларованого доходу зросла з 20-ти до понад 100 мільйонів гривень, повідомляють в управлінні податків і зборів з фізичних осіб Головного управління ДФС у Хмельницькій області.

Загалом станом на середину березня свої статки та доходи, отримані протягом 2017 року, у податковій задекларували 2799 мешканців Хмельниччини. Загальна сума задекларованого ними доходу сягнула 306-ти мільйонів гривень, що майже на 110 мільйонів гривень перевищує аналогічний показник минулого року.

Зазначимо також, що 1224 декларанти, або понад 40 відсотків від загалу, отримають податкову знижку. Загальна сума до повернення коштів – 2,4 мільйона гривень, що також перевищує минулорічний показник на півмільйона гривень.

Нагадаємо, що обов’язок щодо подання декларації у платників податків виникає у разі отримання доходів не від податкових агентів, тобто від інших фізичних осіб, які не зареєстровані як само зайняті особи; доходів від податкових агентів, що не були оподатковані при виплаті, але не звільнені від оподаткування; інвестиційних доходів, іноземних доходів тощо.

Громадяни, які відповідно до вимог Податкового кодексу України зобов’язані подати декларацію, а також особи, які проводять незалежну професійну діяльність, мають задекларувати доходи до 1 травня поточного року.

Джерело

Автор: Катерина Прокопець