Новини
Події

За підсумками 2017 року Хмельниччина піднялась на 9 позицію

За даними Держстатистики України всеукраїнське видання «Ділова столиця» вчергове підвело підсумки діяльності рейтингових показників за 2017 рік 23 територіальних одиниць України.

«Хмельниччина за результатами рейтингу піднялась на 9 позицію», – зазначив голова обласної державної адміністрації Олександр Корнійчук.

Рейтинг проводився за 20 ключовими критеріями.

Аграрна Хмельниччина тримає лідируючі позиції у сільськогосподарській галузі, чим забезпечує найбільший ріст сільгоспвиробництва в країні – 9,7%. Продукція рослинництва збільшилась на 11,6%, тваринництво – 4,3%, виробництво соняшника зросло на 25,4%, цукрового буряка – 21,1%, овочів – 18,1%, зернових і зернобобових – 6,6%, картоплі – 4,9%, яєць – 26,5%.

Варто відмітити, що область стала лідером у динаміці експорту товарів та послуг (46,2%). Зокрема, експорт в країни ЄС збільшився на 44,8%. Крім цього, область наростила експорт товарів у Турцію, Молдову, Білорусія, Індонезію, Грузію, США та інші країни.

Область увійшла в четвірку регіонів з самою низькою заборгованістю по зарплаті на одного працівника і найменшою кількістю працівників, які отримують зарплату не вище мінімальної. А також,  Хмельниччина в п’ятірці кращих за темпами росту реальної заробітної плати.

Автор: Катерина Прокопець