Новини
Надзвичайні події

Хмельницькі поліцейські врятували самогубця від фатального вчинку

Патрульні врятували чоловіка, який хотів стрибнути з мосту.

24 березня близько 18-ї години патрульні біля мосту, що на вулиці Кам’янецька, побачили натовп людей. Від громадян поліціянти дізнались, що чоловік вибрався на бетонну конструкцію та має намір стрибнути.
Один з інспекторів патрульної поліції спустився до чоловіка на перемовини, та протягом 20 хвилин намагався його вмовити не стрибати. Під час спілкування патрульний намагався пояснити, що в житті немає безвихідних ситуацій. Вмовляння інспектора не допомагали: чоловік почав погрожувати патрульному, що він і його скине у воду, якщо той буде йому заважати. “Я володію бойовими мистецтвами, якщо будеш заважати мені, то і тебе скину,” — встаючи, повідомив патрульному чоловік.
“Я не допущу, щоб на очах у дітей ти стибнув, тим самим травмував їх психіку,” — з такими словами патрульний міцно схопив відчайдуху та притиснув до труби, обхопивши його ногами. Чоловік продовжував пручатись та намагався скинути себе та інспектора у воду, але йому це не вдалось. За мить на допомогу поспіли інші колеги поліціянта та навіть ті, хто, перебували у той час поза службою і проходили повз. Спільними зусиллями вони витягнули обох чоловіків у безпечне місце.
Це вже 19-й випадок з початку роботи Управління патрульної поліції, коли патрульні рятують людей, які намагаються покінчити життя самогубством.
Цього разу вмовити чоловіка не стрибати в результаті бесіди не вийшло, тому патрульні застосували фізичну силу, щоб витягнути громадянина у безпечне місце та передали його медикам.
В подібних ситуаціях процес порятунку ускладнюється через перехожих, які заважають спокійно вести перемовини та своєю присутністю ускладнюють ситуацію, але патрульні готові при будь-яких умовах виконати свій обов’язок — врятувати людське життя.
Також до процесу порятунку долучились співробітники інших підрозділів поліції, які мали вихідний день.

Автор: Алла Самойленко