Новини
Події

Рятувальники напередодні свят перевірили пожежну безпеку храмів Нетішина

Напередодні Великодня з метою запобігання виникнення пожеж у культових спорудах рятувальники активно здійснюють перевірку культових споруд щодо дотримання правил пожежної безпеки під час богослужінь.
Працівники 3 ДПРЗ ГУ ДСНС України у Хмельницькій області разом із представниками засобів масової інформації провели перевірки щодо дотримання вимог пожежної безпеки у культових спорудах міста Нетішин. З настоятелями церков рятувальники провели інструктажі та роз`яснювальні бесіди, вручили пам’ятки та листівки протипожежного характеру.
Під час рейду значну увагу було приділено справності електромережі та наявності достатньої кількості вогнегасників у приміщенні. Також вогнеборці звернули увагу на підсвічники, які необхідно встановлювати на негорючу поверхню, яка виступає за їх габарити не менше ніж на 50 см та стаціонарні підсвічники, які повинні бути надійно закріплені до підлоги або стіни. У свою чергу працівники культових споруд розмістили у храмах пам`ятки з правилами протипожежної безпеки, та ще раз пересвідчилися що їх вогнегасники пройшли технічне обслуговування, а також перевірили запасні евакуаційні виходи.
Державна служба України з надзвичайних ситуацій вкотре нагадує громадянам: щоб не затьмарити собі свята, дотримуйтеся правил безпечного поводження з вогнем, будьте особливо обережні зі свічками. Знання елементарних правил пожежної безпеки допоможе уникнути загорання, а знання першочергових дій у разі пожежі – допоможе зберегти матеріальні та духовні цінності.

Джерело

Автор: Алла Самойленко