Новини
Надзвичайні події

На Хмельниччині з незаконного обігу вилучено підакцизної продукції на 10 мільйонів гривень

З початку року співробітниками оперативних підрозділів Головного управління ДФС у Хмельницькій області з протиправного обігу вилучено товарів підакцизної групи на 10,6 мільйона гривень.

Основну питому вагу вилучень складають лікеро-горілчані вироби та спирт – більше 10 тисяч літрів, а також паливно-мастильні матеріали, сукупна маса яких становить 259 тонн.

У ході комплексу заходів з очищення ринку підакцизної продукції припинено діяльність двох підпільних цехів по виготовленню лікеро-горілчаних виробів. За даним напрямком порушено 16 кримінальних проваджень за статтею 204 Кримінального кодексу України – незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів.

Важливо, що поряд з цим встановлено 12 фактів правопорушень у сфері державних закупівель, за якими порушникам донараховано понад 5,8 мільйона гривень.

Також викрито ряд тіньових схем ухилення від сплати податків, за результатами яких порушено 8 кримінальних проваджень за статтею 212 КК України (ухилення від сплати податків, зборів інших обов’язкових платежів), та 2 кримінальних провадження за статтею 212-1 КК України (ухилення від сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування).

Як зазначають провідні фахівці ГУ ДФС у Хмельницькій області оперативні та слідчі підрозділи  в межах повноважень і надалі робитимуть все для забезпечення наповнення державного бюджету, боротьби з тіньовим бізнесом, який створює несумлінну конкуренцію та заважає чесно працювати сумлінним платникам податків.

Джерело

Автор: Катерина Прокопець