Новини
Події

В Хмельницькому три медичні заклади отримають фінансування з Державного Фонду Регіонального розвитку

В області вже завершився конкурсний відбір проектів регіонального розвитку, які планують реалізувати за кошти державного фонду регіонального розвитку у 2018 році.

У трійці лідерів опинились медичні комунальні заклади, які розташовані у місті Хмельницькому. Так на реконструкцію будівель обласного кардіологічного диспансеру планується отримати 10 890,050 тис. грн. Лише за минулий рік у закладі отримали медичну допомогу – 610609 подолян.

Сім з половиною мільйонів має отримати область на онкологічний диспансер. Тут планують за кошти державного фонду регіонального розвитку капітальний ремонт приміщення. Цього року роботи будуть завершені та покращені умови для перебування важкохворих.

У минулому році 6900 дітей отримали медичну допомогу в Хмельницькій обласній лікарні. Потужність закладу – це 240 ліжок та сім відділень.

«Область єдина в Україні без повноцінної дитячої обласної лікарні. І нарешті хоча б є перспектива, що ця лікарня тут з’явиться. А це означає, що нам необхідно працювати ще більш напружено, бо врешті не для когось це робимо, а для наших дітей,» – наголосив  Олександр Олександрович.

Так, у рейтинговій оцінці проект з будівництва першої черги лікувально-діагностичного корпусу на 110 ліжок та реконструкція існуючого корпусу під поліклініку отримало 73,5 бали із ста можливих. Вартість цих робіт оцінили у 10 мільйонів гривень на 2018 рік.

«Ці три заклади: онкологічний і кардіологічний диспансери, і, звісно, дитяча обласна лікарня, важливі для кожного жителя Хмельниччини. Після завершення медичної реформи вже відпаде питання прописки, тому необхідно створювати гідні умови для лікарів, аби ті могли надавати якісну медичну допомогу. Тому мусимо працювати, аби ці заклади таки отримали фінансування і залишились флагманами галузі в області», – підкреслив на апаратній нараді голова облдержадміністрації Олександр Корнійчук.

Автор: Катерина Прокопець