Новини
Кримінал

В обласному центрі активізувались крадії

За добу в обласному центрі зареєстровано 17 фактів крадіжок. Серед них чималу частку становлять крадіжки майна, що зберігається в гаражах та підсобних приміщеннях. Це і магнітоли, і запчастини, різні побутові речі, все те що попадає крадію під руки. При цьому об’єктами злочинів стають, як окремо будівлі, так і цегляні члени гаражних кооперативів, підвальне та підсобне приміщення.

Так, в період часу з 21.00 годин 25 березня по 09.40 годин 26 березня  невстановлена особа перебуваючи  в дворі будинку по вулиці Подільська шляхом пошкодження навісного замка проникла в гаражне приміщення, звідки таємно викрала мотокосу “Бригадир”, духову піч, два спальних мішки “Кампус”, туристичну палатку, сумку з вогнегасником, аптечкою та компресором, що належить 35-річному місцевому жителю.

В період часу з 21.00 годин 25 березня по 11.30 годин 26 березня невстановлена особа шляхом пошкодження навісів вхідних дверей підсобного приміщення що на знаходиться на сходинковому майданчику в під’їзді будинку по вулиці Володимирська таємно викрала 2 акумулятора “Бош” та компресор, що належить 31-річному місцевому жителю.

В період часу з 20 березня по 10 00 годину 26 березня по вулиці Чкалова, із підвального приміщення невстановлена особа таємно шляхом вільного доступу викрала чугуні каналізаційні труби довжиною близько 20 метрів, що належать ЖКГ, сума матеріального збитку встановлюється.

В період часу з 21.00 год. 25 березня по 08.25год. 26 березня по Пр. Миру, невстановлена особа таємно шляхом зриву навісного замка проникла в кладовку розташовану на п’ятому поверсі будинку, звідки викрала два велосипеди “Команче”, які належать 63-річному місцевому жителю.

В період часу з 22.00 год. 25 березня по 10.00 год. 26 березня по вул. Кармелюка, невстановлена особа таємно шляхом зриву навісного замка проникла в підсобне приміщення ТОВ БГ “Авіла” розташованому на техповерсі будинку звідки викрала дві камери відео спостереження “HIKVISION”, стабілізатор напруги “УПС”, відео реєстратор “HIKVISION” , який належить ТОВ БГ”Авіла”. Сума завданого збитку встановлюється.

Власники гаражних та підсобних приміщень, можуть взяти на озброєння наступні заходи. Можна застосувати найпростішу сигналізацію. Це, наприклад, ревун, який починає звучати при спробі відкрити ворота, і його потрібно попередньо відключати.

Що стосується замків, то тут можна запропонувати установку двох замків, розташованих на внутрішній поверхні воріт при використанні зварювання. У воротах вирізається спеціальне віконце, в яке просовується рука з ключем. При цьому обидва замки відкриваються на дотик. В даному випадку можна застосовувати і навісні типи замків. Замок для віконця краще всього вибирати плоский і заварити капелюшки болтів, що завадить зрізу.

Якщо ж ви стали жертвою крадіїв – одразу телефонуйте на лінію «102». Пам’ятайте, що до приїзду слідчо-оперативної групи не можна нічого чіпати, адже ви можете своїми діями знищити важливу слідову інформацію.

Автор: Катерина Прокопець