Новини
Кримінал

В обласному центрі за добу зареєстровано 2 квартирних крадіжки

За добу в Хмельницькому до відділку поліції звернулось 2 громадян з повідомленням про квартирну крадіжку.

Так,   в період часу з 07.05 год. по 18.30 год. 27 березня невстановлена особа шляхом підбору ключа до вхідних дверей, проник в будинок, по вул. Калнишевського, звідки викрав грошові кошти та золоте весільне кільце, що належить 27-річній місцевій жительці.

В період часу 08.10 годин по 16.30 годин 27 березня по вул. Свободи  невстановлена особа шляхом підбору ключа проникла до квартири, звідки викрала грошові кошти в сумі 11000 гривень та золоті вироби, які належать гр. 43-річній місцевій жительці.

Умовно квартирних злодіїв, можна розділити на дві категорії – аматори та професіонали. Любителі, як правило, вибирають “легку здобич”, тобто квартиру, яка не захищена додатковими засобами – простенькі двері і відносно дешевий замок, на нижніх поверхах – відсутність грат на вікнах і балконах. Такі злодії, потрапляючи в квартиру, беруть те, що легко винести і тут же продати. Наприклад, гроші, золото, негабаритну побутову техніку та гаджети.

А є злодії-професіонали, готові протягом декількох тижнів, а то і місяців планувати пограбування житла і жертва буде вибрана не випадково. Їх зазвичай не бентежить ступінь захисту і охорона об’єкта, вони не полізуть в першу-ліпшу квартиру заради кавоварки і ноутбука, їх цікавлять великі суми грошей, коштовності, антикваріат.

Як захистити своє житло від пограбування

Для того, щоб уберегти своє житло від злодіїв, а нервову систему від зриву, недостатньо встановити лише броньовані двері або змінити замки – необхідний комплекс заходів.

Враховуючи, що більшість квартирних крадіжок відбувається через двері, злочинці вибивають серцевину замка або користуються відмичками, то варто встановити кілька дверей і бажано кілька замків. Спроба зламати кілька замків на двох дверях відніме у злочинця як мінімум багато часу і швидше за все він не буде возитися.

Крім того, надійним способом захисту послужить охоронна сигналізація. За встановленням такої сигналізації можна звернутися в поліцію охорони або приватну охоронну фірму.

У разі, якщо в квартиру все-таки проникли злодії (наприклад, вхідні двері квартири відчинені, замок зламаний), негайно звертайтеся в поліцію і ні в якому разі не заходьте до приміщення: можна не тільки знищити сліди злочинців, але й потрапити на них самих.

 

Автор: Катерина Прокопець