Новини
Суспільство

Перший в Україні інститут соціальних перемовників запрацює на Хмельниччині

29 березня у Хмельницькому відбулась презентація проекту «Інститут соціальних перемовників», який реалізується в області Головним управлінням Національної поліції спільно з Агенцією сталого розвитку «АСТАР» за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

Інститут соціальних перемовників успішно діє у більш ніж у 20 країнах світу. А от в Україні Хмельницька область стала першою, де впроваджуватиметься така практика.

Планується, що соціальні перемовники будуть місцевими помічниками дільничного і працюватимуть на упередження серйозних конфліктів та правопорушень. Майбутні перемовники пройдуть спеціальний навчальний курс, який включатиме основи юридичних знань, психологію та мистецтво комунікації. Перші цивільні помічники дільничних цього року з’являться в Маківській, Меджибізькій та Старосинявській об’єднаних територіальних громадах.

— Усі конфлікти і проблемні ситуації, які можна усунути без втручання поліції — це і буде завданням майбутніх соціальних перемовників, — зазначає Валентин Білянський, заступник начальника ГУНП в Хмельницькій області.

У презентації проекту взяли участь представники поліції, координатори «Агенції сталого розвитку «АСТАР» та представники об’єднаних територіальних громад краю.

Автор: Тетяна Новак