Новини
Суспільство

Податківці Хмельниччини переконують роботодавців підвищити зарплату своїм працівникам

З початку року до заслуховувань з питань оплати праці в органах ДФС залучено 310 керівників підприємств та 252 підприємця, на засіданнях в органах місцевої влади  заслухано 365 керівників підприємств та 318 підприємців.

Як результат, понад 600 роботодавців таки змушені були підвищити заробітну плату до офіційно встановленого рівня, у зв’язку з чим місцеві бюджети додатково отримали понад 178 тисяч гривень податку на доходи фізичних осіб, а державні соціальні фонди – 278 тисяч гривень єдиного внеску на загальнообов’язкове державне страхування.

«Аби керівники підприємств та підприємці, які використовують працю найманих працівників, виплачували заробітну плату у розмірі не менше законодавчо встановленого мінімуму, контролюючі органи та органи місцевої влади застосовують до них засоби переконання. Передусім несумлінних роботодавців запрошують для заслуховування на засідання спільних комісій при райдержадміністраціях та міськвиконкомах, з ними проводяться бесіди на засіданнях робочих груп у фіскальних органах області», – розповіла заступник начальника Головного управління ДФС у Хмельницькій області Тетяна Процюк.

Нагадаємо, що на сьогоднішній день левову частку надходжень до місцевих бюджетів забезпечує саме податок на доходи фізичних осіб, а левова частка коштів, сплачених платниками ЄСВ йде на забезпечення пенсійних виплат.

Також зауважимо, що на сьогоднішній день в області працю найманих працівників використовують понад 7,3 тисячі працедавців – юридичних осіб та 8,2 тисячі – фізосіб-підприємців. Загальна кількість застрахованих осіб, яким нараховуються виплати, складає 24,7 тисячі.

Прес-служба ДФС у Хмельницькій області

Автор: Тетяна Новак