Новини
Бізнес

Власники нерухомості поповнили місцеві бюджети Хмельниччини на понад 13 мільйонів гривень

З початку року власники нерухомого майна, відмінного від земельної ділянки, спрямували до бюджетів подільських громад 13,1 мільйонів гривень податку на нерухомість.

Таким чином, громади області, завдяки оподаткуванню «зайвих» квадратних метрів, отримали на 5,4 мільйона гривень більше, ніж у цей же період минулого року.

Податок на нерухомість, як складова податку на майно, є потенційно бюджетоутворюючим, тож перспективність його для місцевих бюджетів – очевидна, звертають увагу в Головному управлінні ДФС у Хмельницькій області. Однак, поряд із цим, зазначений податок та плата за землю ще залишаються для податківців та органів місцевої влади не до кінця задіяним резервом у наповненні громадських скарбниць. У зв’язку з чим наразі триває спільна робота органів ДФС та міських, селищних і сільських рад по обміну інформацією про об’єкти нерухомості та виділення земельних ділянок у власність чи передачу в оренду і наповненню відповідних інформаційних баз.

«Оскільки вся сума сплаченого податку на нерухомість поповнює місцеві бюджети  територій, на яких знаходяться об’єкти нерухомості, питанню його якісного адміністрування фахівці ДФС приділяють належну увагу. Своєчасному надходженню коштів сприяють спільні заходи ДФС в межах компетенції  та місцевого самоврядування для інформування власників майна про необхідність перерахувати визначені кошти до бюджету», – пояснює перший заступник начальника Головного управління ДФС у Хмельницькій області Оксана Домерат.

Нагадаємо, що Податковий кодекс України передбачає право громадян – власників нерухомого майна – провести звірку наявної в ДФС інформації щодо майна, яке оподатковується.

Прес-служба ДФС у Хмельницькій області

Автор: Тетяна Новак