Новини
Події

За привласнення службового автомобіля на Хмельниччині судитимуть колишнього директора комунального підприємства обласної ради

За процесуального керівництва Хмельницької місцевої прокуратури слідчим відділом Хмельницького відділу поліції Головного управління Національної поліції України в області завершено досудове розслідування за фактом привласнення службового автомобіля директором одного із комунальних підприємств Хмельницької обласної ради. Про це йдеться у повідомленні Хмельницького відділу поліції у Фейсбук.

Встановлено, що у 2013 році підприємством придбано транспортний засіб іноземного виробництва марки «RENAULT» моделі «KENGO», який використовувався керівником для службових цілей.

У лютому 2016 року, з метою особистого збагачення, посадовець, зловживаючи службовим становищем та використовуючи завідомо підроблений документ, зареєстрував право власності на вказаний транспортний засіб у територіальному сервісному центрі МВС України в Хмельницькій області на своє ім’я.

В результаті таких неправомірних дій із комунальної власності незаконно вибуло майно вартістю майже 80 тис. грн. та завдано шкоди на вказану суму.

В ході слідства транспортний засіб вилучено у недобросовісного набувача та арештовано.

За результатами досудового розслідування зібрано достатню кількість доказів вчинення вказаною особою кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст.191 (привласнення чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем) та ч. 4 ст. 358 (використання завідомо підробленого документа) Кримінального кодексу України.

За клопотанням сторони обвинувачення підозрюваній особі судом обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Обвинувальний акт у вказаному кримінальному провадженні направлено для розгляду до Хмельницького міськрайонного суду.

Автор: Тетяна Новак