Новини
Події

До уваги рибалок Хмельниччини: з 1 квітня діє нерестова заборона

З 1 квітня діє весняно-літня нерестова заборона на  вилов водних біоресурсів у водоймах Хмельницької області. Наказ про цю  заборону був доведений  на  нараді з рибодобувними організаціями, орендарями водних об’єктів, представниками органів місцевого самоврядування та громадськості, яка відбулась 14 березня у Хмельницькій районній державній адміністрації.

Наказом забороняється  любительський та спортивний вилов водних біоресурсів на рибогосподарських водних об’єктах  у такі строки: в усіх водосховищах з 1 квітня по 09 червня (включно); в усіх річках та її кореневих водоймах з 1 квітня по 20 травня (включно), а в придаткових системах водойм (протоки, гирла, стариці, меліоративні канали, розливи водойм, які тимчасово заповнюються водою в період весняної повені) з 1 квітня по 29 червня (включно).

Вилов раків заборонено у період з 01 квітня по 30 червня (включно).

Хмельницькрибоохороною під час підготовки до проведення нересту було створено міжвідомчу робочу групу з питань охорони та відтворення водних біоресурсів в області. Крім цього, розроблено план спільних заходів з Хмельницькою облдержадміністрацією, Нацполіцією та Держекоінспекцією на час нерестового періоду.

«З метою забезпечення оперативного реагування на можливі випадки незаконного вилову риби було сформовано три штаби. До складу штабів входять громадські інспектори Хмельницькрибоохорони, представники Держекоінспекції та товариства мисливців і рибалок», – повідомили в Управлінні.

Хмельницькрибоохорона зауважує: якщо ви помітили порушення законодавства в сфері охорони водних біоресурсів – прохання терміново повідомляти за телефоном «гарячої» лінії: (0382) 65-82-03.

Довідкова інформація:

Центральний оперативний штаб діє на території Волочиського, Красилівського, Старокостянтинівського, Старосинявського, Летичівського, Деражнянського, Хмельницького районів, а також на Щедрівському, Новокостянтинівському, Мартинківському водосховищах.

Південний оперативний штаб патрулюватиме території Кам’янець–Подільського, Чемеровецького, Новоушицького, Дунаєвецького, Віньковецького, Городоцького, Ярмолинецького районів, за виключенням Дністровського водосховища.

Північний оперативний штаб здійснюватиме контроль у межах Шепетівського, Полонського, Славутського, Білогірського, Ізяславського, Теофіпольського районів, на території водойми – охолоджувача Хмельницької АЕС та Мислятинському водосховищі.

Джерело

Автор: Алла Самойленко