Новини
Події

“7 ОКЕАН” у Хмельницькому перевірили на дотримання вимог пожежної безпеки

Вогнеборці Хмельниччини проводять позапланові перевірки обʼєктів з масовим перебуванням людей. Так, 2 квітня в аквапарку “7 ОКЕАН” в обласному центрі, надзвичайники разом із адміністрацією обʼєкту перевірили заклад на відповідність нормам пожежної безпеки.

Під час перевірки працівники ДСНС проінспектували приміщення аквапарку, площа якого становить 20 тис. кв. м. Особлива увага працівників ДСНС була звернута на евакуаційні шляхи і виходи, плани евакуації, належний стан та придатність вогнегасників. Також на практиці було перевірено пожежні крани з пуском води та технічний стан автоматичних систем пожежної сигналізації, оповіщення, пожежогасіння і димовидалення.

Для того, аби дізнатись, чи знає персонал та відвідувачі аквапарку, як правильно діяти під час виникнення пожежі, було зімітовано її виникнення у приміщенні дитячо-розважального центру “JOY LAND” . Після спрацювання пожежної сигналізації працівники організували евакуацію відвідувачів та малечі з дитячої зони.

На цьому етапі перевірки усі системи протипожежного захисту підтвердили свою дієздатність, а персонал обʼєкту показав готовність до дій у разі пожежі. Крім того, інспектуючі зупинялись у всіх торгівельних точках аквапарку та перевіряли знання співробітниками правил пожежної безпеки та алгоритму дій на випадок пожежі.

Подібні перевірки стану пожежної безпеки триватимуть і надалі: всього перевірятимуться 1488 об’єктів з масовим перебуванням людей у всіх районах Хмельниччини. Вогнеборці запевняють, що подібні заходи є вкрай необхідними, адже своєчасне виявлення недоліків та їх якнайшвидше усунення гарантуватиме безпеку людей.

Автор: Катерина Прокопець